Vadászat

A kezelésünkben lévő – Sárvár nyugati és keleti oldalán elhelyezkedő – két vadászterület nagysága megközelíti a 19.000 ha. A jelentős kiterjedésű vadászterület önmagában is kuriózum, azonban nem csak a terület nagysága, hanem a rendkívül változatos élőhelyek – ártér, cseres tölgyesek, szedres fenyvesek, nádas-füzes laposok - teszik igazán különlegessé a vadászatot nálunk.

A 900 db-os éves nagyvad lelövési mennyiségünket a gímszarvas, az őz és a vaddisznó alkotja.

A szeptemberi szarvasbőgés idején 20-25 db bikát lövetünk, csapatbikáink átlagos trófeasúlya 7-8 kg, de majd minden évben kerül terítékre 9-10 kg-os példány is. A fiatal korosztályú, selejt bikák vadászatára október és január hónapokban van lehetőség.

Őzbakjaink trófeatömege nem kimagasló – az idős korosztály átlagsúlya 280 - 320 gr közötti -, kimagasló viszont a 7 évesnél öregebb bakok elejtésének aránya, ami a mai korban unikum. 

Mindezek mellett azonban az igazi sárvári specialitás a szabadterületű vaddisznóhajtás. A nagyszámú hajtóval és kutyákkal rendezett vadászaton nem ritka a 40-50 db-os napi teríték sem, amelyet tarkíthat a már nálunk is megjelent aranysakál.

<< vissza
Fotók: www.lovasfoto.hu